söndag 2 december 2012

Filmval-ingen lätt sak

Söndagkväll och allt är lugnt. Gästerna har farit hem. Disken är åter på plats i skåpen och golven är nydammsugna. Ute är det mörkt och kallt.

Vi bestämde oss för att hyra film på eftermiddagen för att komma tidigt i säng. Mannen var och hyrde tre filmer. Väl hemma så skulle vi välja en film som hela familjen kunde se. Film nr 1 handlade om vampyrer och hade en åldersgräns på 11 år. Den bedömdes som för läskig så den gick bort. Film nr 2 var en vuxenvariant på Peter Pan, åldersgräns 15 år. Den valde mamma (jag) bort för barnens skull. Film nr 3 var en äventyrsfilm liknande Indiana Jones, åldersgräns 11 år. Efter livliga diskussioner och olika åsikter så fick det bli film nr 3.

Vi slog oss ner i soffan och myste tillsammans alla fyra. Filmen började med en Don Juan på en båt som hade flera lättklädda tjejer omkring sig. Han pussade på flera av dem vilket kommenterades av barnen naturligtvis. En skurk kommer upp på båten och drar bort ett duschdraperi, där bakom står en tjej med blottade bröst. Då kommer guldkommentaren från ett av barnen: Ja ha, fel film!

Men vi tittade vidare och ganska snart var det ormar och gåtor och fartfyllda skattjakter, precis som förväntat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar