torsdag 13 december 2012

Vattenläckage x 3

Tro det eller ej men så är det och det rejält också.

För två år sedan fick vi en rejäl vattenskada i köket. Det var 5 veckor innan jul och vi skulle ha släkten hemma på julafton med julbord och allt. Kändes lagom kaotiskt men det blev väldigt lyckat det året. Efter julen fick vi ett nytt kök.

I år, igår, upptäckte vi att det droppade vatten i taket i sonens rum, på övervåningen, alltså från innertaket. Hm, inte bra. Läcker taket? Nej, det var ventilationsrören som gått av, blivit av med isolering och kondenserat. Så nu måste i princip hela ventilationssystem uppe i taket ses över.
Det var nr 1.

På jobbet har en vattenläcka upptäckts. Det är i samma korridor som jag sitter. Idag bankade det och borrade så att fönsterrutorna på mitt rum skallrade.
Det var nr 2

I morse när hästarna skulle få frukost stod de med vatten över hovarna och det var ca 15 cm djupt med vatten inne i stallet och sadelkammaren. Vi fick tömma hela stallet och hela sadelkammaren. På med fläktar och hänga upp allt på tork. Hur stora skadorna är på väggar och golv och sadlar och annat läder vet vi mer i morgon.
Det var nr 3

Tänk vad en liten köldknäpp kan ställa till med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar