onsdag 14 november 2012

Mitt röda torp vid sjön

En båt skulle man ha... En som man hyfsat snabbt kan ta sig ut i skärgården med och kanske sova över i. Det skulle vara mysigt. Innan vi hade barn så hade vi segelbåt. Roligt när vi väl kom ut men det var inte alltid så lätt att få till det.

Åh, jag längtar till sommaren, varm och skön ska den vara med massor av sol! En sommarstuga vid vattnet och någorlunda enskilt läge skulle inte heller vara dumt. Då kan jag och barnen åka dit, precis som vi gör med husvagnen, när vi vill, trots jobb och skördetiden.

Det ligger ett rött torp vid skogskanten. På baksidan är det vild naturtomt fram till där tallskogen tar vid. På framsidan är det gräs och berg. Berget sluttar ner till sjön. Där nere är det en liten brygga. Det ligger en liten vit plasteka vid bryggan som heter Lilla blå. Utsikten från torpet är underbar. Sjön glittrar i solen, det ligger några småskär alldeles utanför och lite längre bort en större ö. Man ser mycket båttrafik på avstånd under semestermånaderna.

Inne i torpets kök knastrar det av en eld i en vedspis. Det är fortfarande tidig morgon och lite kulet. I fönstren blommar röda pelargoner. Köksfönstret vetter ut mot sjön. Sovrummen in mot skogen. På förstukvisten, på torpets framsida, klättrar en humle stor och vild.

Morgonkaffet tar vi ute på berget efter det traditionella morgondoppet. Doppet som tas i alla väder och som ibland innefattar både hårtvätt och intvålning av kropp.

Här finns ingen stress, bara lugn och ro i takt med solens upp och nedgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar