måndag 11 mars 2013

Uppställd husvagn

Tänk vad man kan förändras i alla fall. För drygt 10 år sedan hade Jonas och jag segelbåt. Husvagn var lite töntigt.  Vem vill ligga på vägen under semestern och soliga helger? Husvagnslivet hade blivit offentliggjort i tv-serien Macken och låten Man ska ha husvagn. Som sagt töntigt. Inte vi inte. På sin höjd färdas på sjön till en ny vacker ö eller hamn. Ibland gick vi för motor, man hade liksom inget annat att välja på, men vi seglade så mycket vi kunde.

Småbarn, hundar, hästar och lantbruk. Det blev svårt för oss att komma iväg. Vädret var ju tvunget att vara näst intill perfekt också. Båten blev stående i hamnen alldeles för mycket och vi började snegla på alternativ - husvagn. Var det verkligen något för oss? Vi kom fram till att det var värt ett försök och köpte en husvagn och sålde båten.

Vi var verkligen helt gröna campare på det viset. Första turen gick till Filsbäck i Lidköping. Vågade vi grilla på vår campingplats? Fick man det? Vi hade många frågor första tiden men lärde oss så småningom. Och ja, man får grilla på sin plats.

Vi gick ofta på promenader i campingområdena och tittade på de med fasta platser. Det blev många fniss över blomsterarrangemang, staket, och anordningar av olika slag. Priset tog de som hade en eldkamin till sitt förtält som dessutom var av trä. Tanter och farbröder gick och påtade i sina blomlådor och torkade av spindelväv från husvagnsväggarna. Det hängde välkommenskyltar på tälten och flera hade byggt träaltaner utanför sitt förtält. Hur skulle de nånsin kunna flytta sin vagn?

Vi kuskade runt i tre års tid ungefär. Campinglivet passade oss ganska bra och man var inte särskilt väderberoende. Men vi började tröttna på att bygga upp och riva förtält. Dessutom behövdes det alltid två vuxna för att få upp tältet. Så när det öppnade en ny camping ett par mil hemifrån vid Vänerns kant bokade vi en plats. En säsongsplats.

Idag står vår husvagn där året runt. Den är för stor (för tung) för att få köras på B-kort. Vi har en stor träaltan utanför tältet. Där brukar det stå utemöbler och ganska många blomkrukor av större modell. Vi har byggt ett utekök utanför tältet där vi har kyl/frys, spis, diskbänk med indraget vatten och en varmvattenberedare. Vi behöver alltså inte ens gå till servicehuset för att diska! Och allt ihop omgärdas av ett staket! Så nu kan folk som passerar fnissa åt oss. Men man vet aldrig, saker och ting förändras, så också våra värderingar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar