tisdag 26 mars 2013

Kattoperation- inget för bönder!?

En katt är en katt är en skatt. En bondkatt är en bland flera tusen. Billiga i inköp och billiga i drift. Tills de blir sjuka. Men i vår familj har vi alltid hummat åt dom där som lägger ner en massa pengar på sina bondkatter. Vi har resonerat, bönder som vi är, att ett djur har man för att serva människan- inte tvärtom och när djuret blir sjukt och inte repar sig av sig självt så gör man sig av med det. Det finns fler.

Sor-Bit är 14 år och är vår bonnkatt. Han är en social herre som gärna gosar med oss och hunden, en bra jägare och lagom självständig. Han har utnyttjat många av sina kattliv. Men nu sist fick han lite hjälp. Mot våra principer. Han har haft en böld i ett "armveck" under några år. Senaste månaden har den växt med väldig hastighet och nästan blivit stor som en tennisboll. Skinnet började spricka lite på den och Sor-Bit började bry sig om den. Då började vi diskutera att det var dags att ta bort honom. För det är så man gör.

Så nu är bölden bortopererad, troligen elakartad cancer och kan komma igen. Vår gamla katt får en chans till! Det kostade bara 100 kr per levnadsår, eller 14 nya katter.

1 kommentar: