söndag 29 juli 2012

Äventyret - vädertrots- är genomfört!

Vi bestämde oss för att ge oss iväg den 25 juli. Allt var förberett och klart. Vädret var inte avgörande men det såg ut att bli bra. Framförallt inte blåsigt, vilket var viktigt. Snurran var fortfarande inte helt 100 men det skulle nog fungera. Felet var förhoppningsvis åtgärdat. Vi lastade upp båten på släpkärran och bensinen började sippra ut ur snurran. För att inte kladda ner båten under bilfärden satte vi dit en uppsamlingskopp.

Förmiddagen knallade på i ett rasande tempo så första stoppen blev på Rattugglan för lite kaffe och glass. Bäst att passa på medans möjligheten fanns.

Vi åkte till Svartåkraviken på Torsö och lade i båten där. Bilen var överfull av packning och nu skulle det över till båtarna. Den nyinköpta gummibåten skulle vi ha på släp med lite packning i. Allt fick plats till vår stora förvåning. Men nu gällde det att snurran skulle fungera för årorna var insnurrade i 2 liggunderlag vardera. Kortet ovan är taget från fören, vi har precis lämnat hamnen. Längst bak kan man skymta något oranget, det är gummibåten. Ganska trångt i båten och vi gick rätt djupt i vattnet. Med en sådan packning fick det inte komma för stora vågor för då skulle vattnet skvalpa in.

Vi åkte norrut och genom Kilmarssundet. Där efter stannade vi och åt lunch och passade på att bada. Solen sken och berget var så varmt att man nästan brände sig om fötterna. Vattnet var däremot ganska kallt men helt klart badbart.

Framme vid norra Kalvöarna svängde vi in och då började snurran att krångla.  Den gick några sekundrar och stannade, gick några sekundrar och stannade. Vi upptäckte till slut att bränslenivån var låg så vi fick ta till reserven. Då gick det lite bättre...

I kikaren fick vi syn på några goda vänner och slog oss ner med vår båt och tält där de var. Gissa om de blev förvånade! Väl på ön började vi med vårt läger. Tältet och klädstreck kom upp och bajsgrop grävdes. Bajsgropen blev en snackis och användes flitigt av oss och våra vänner, iaf deras barn.

Vi lagade all mat på öppen eld. Stormköket hade vi rationaliserat bort. Frukostarna bestod av kaffe, juice och smörgås. Luncherna av pyttipanna och köttbullar och makaroner. På kvällarna grillade vi kött och korv samt även marsmallows. Smaskens!


Här nedan tillagar vi en älgfransyska i glöden. Den var helt underbar! Intogs i solnedgången.



Det blev lite mer mek med snurran och det visade sig finnas skit i förgasaren. När vi skulle åka hem fungerade den klockrent! Det värsta som hände i samband med det var att en skruvmejsel tappades i sjön och trots att vi var flera som letade och dök så hittade vi den aldrig.
Vädret var helt perfekt för tältning och vildmarksliv. Allt fungerade så bra! Det enda man skulle kunna klaga över var att det var miljontals av mygg och blinningar. Men det var vi inställda på och hade preparerat oss med diverse oljor och spray. Trots det ser vi nu alla fyra ut som om vi har vattenkoppor. När vi åkte hem fortsatte vi västerut och rundade på så sätt Kalvöarna. På hemfärden gick det lite mer sjö och det var precis att vi klarade det. Ett par gånger forsade det in vatten över relingen men vi öste snabbt ur det igen. Det var aldrig läskigt eller otäck. Alla hade flytvästar, vattnet var ljummet och land ca 20 meter från oss.Vi blev sugna på att göra om detta igen fast det vore ju inte så dumt med en något större båt. Och trots 4 fiskespön så var bottennapp det enda vi fick.
Nästa inlägg innehåller bara bilder från ön och resan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar