onsdag 14 augusti 2013

Pruttljud och andra pinsamhetet

Hur gör man egentligen när man går på en offentlig toalett med flera toaletter på rad? I samma rum alltså. På campingen där vi har hållt till mycket i sommar så är det 3 toaletter bredvid varandra. Tunna väggar, öppet nertill och upptill. Hur är det, delar man allt på ett så tight ställe eller hur går det till?

Jag vet svaret.

Ska man kissa så skvalar det ofta rejält i detta kaklade rum. Det är okej. Visst kan man försöka pricka kanten så att kisset rinner ner men det vet vi ju alla hur lätt det är att styra tjejers kiss-stråle.  Nej, det är helt okej att skvala. De flesta tjejer gör det ohejdat utan att skämmas. Himla bra!

Värre blir det om man måste prutta eller till och med bajsa. Vet man i förväg att det är tvåan man ska göra så hoppas man att man är ensam på toaletten. Då kan man friskt klämma i och alla ljud är helt okej. En del går till handikapptoaletten för att vara säkra på att få vara ensam. Kommer man till toan och alla tre holkar är lediga så väljer man en av ytterholkarna. Skulle man ha otur att det kommer in någon innan man är klar så hoppas man att den personen tar andra ytterkanten. Vilket också sker till 99%. Då har man en liten barriär mellan sig i alla fall.

Ibland hamnar man vägg ivägg. Det är nu som den verkliga konsten börjar. För att kamouflera prutt- och plopp-ljud snyter sig en del. Det kan fräsas länge och rejält. En del rasslar med toapappret och behållaren den hänger i. Det kan bonkas rejält. Andra hostar strategisk. En del kniper och försöker släppa ut luften försiktigt så att det inte ska braka så mycket. En del skrapar med foten i golvet. Finns det en vattenkran inne på toaletten kan man spola med den.

Det finns säkert hundra sätt till. Alla måste vi så småningom göra våra behov men vi gör allt för att inte låtsas om det för varandra. Tight bor vi och det mesta vet vi om varandra men här går tydligen gränsen. Min erfarenhet sträcker sig bara till damtoaletten. Undra hur det är på herrarnas?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar